Jan Modrák: Osobní deník (nejen) o videohrách

Off-topic | Pondělí 24.09.2007, 03:21

Fall TV preview poprvé

Tento týden začíná v americké televizi po prázdninovém režimu podzimní sezóna, což se (podobně jako u nás) projevuje novou podobou programu - po přestávce se vrací úspěšné staré seriály a náhradou za ty neúspěšné se začíná vysílat řada nových, od kterých si stanice slibují vysokou sledovanost (a často během jediného týdne poznají, jak byli naivní). Mám sice ve hře několik oblíbených hitů (minulý týden začal Prison Break, dnes půjdou Heroes, zítra House...), ale dva nejoblíbenější seriály (Lost a 24) se vrací až příští rok, takže se volné místo na nějakou zajímavou novinku ještě určitě najde. Prostudoval jsem program (můžete to zkusit sami - tady je šikovný průvodce na EW.com) a zvolil tři nadějné projekty, kterým věřím asi nejvíc. Nebylo to vůbec jednoduché, jednak je u seriálu obzvláště obtížné předem odhadnout kvalitu (i když v některých případech už tradičně unikly pilotní díly na torrenty), jednak je materiálu opravdu ohromné množství. Nepočítaje zpravodajské, vysílá v Americe alespoň pět hlavních stanic (ABC, CBS, NBC, CW a FOX). To si vynásobte sedmi dny, třemi vysílacími sloty a navrch připočtěte kabelovky jako je HBO. Tohle jsou z oné záplavy moje tři volby, zítra ještě přidám telegraficky něco málo k ostatním.

Dirty Sexy Money
(ABC) - Největší želízko v (mém) ohni. Idealistický advokát Nick (hraje ho Peter Krause z Odpočívej v pokoji a mého oblíbeného Lost Roomu) se neochotně stává rodinným právníkem bohatého newyorského klanu Darlingů (rodině vládne Donald Sutherland). Promo ukázky jsou nadějné, vypadá to na "moderní Dallas" říznutý humorem a záhadou. Něco mi říká, že se tohle hodně vydaří!

Bionic Woman (NBC) - Remake sci-fi seriálu ze 70. let. Slova "sci-fi" a "remake" mi k sobě moc nepasují, ale přesto jsem hodně zvědavý. Pre-air release první epizody mě docela zaujal - je to dobře napsané, je to trochu temné, jen s tou hlavní rolí si nejsem úplně jistý. Promo ukázka vám odhalí vše podstatné: obyčejná dívka je po vážné dopravní nehodě "upravena" a získává speciální schopnosti. Klasické superhrdinské klišé? Čert to vem, hlavně že umí skákat po střechách.

K-Ville (Fox) - Víceméně standardní policajtské drama, navíc plné klišé. Jeden černý polda, jeden bílý polda, oba si s ničím neberou servítky, ale každý na to jde trochu jinak a pochopitelně jim velí drsný kapitán. Už to tu bylo mockrát, ale možná právě to se mi v té záplavě superhrdinů a špiónů líbí. Navíc se to odehrává ve stále zputošeném New Orleans! Neříkám, že to bude hit, ale na pár dílů se určitě mrknu.